Nota Bene :er wordt gevraagd 1 drankje per persoon per uur te willen nemen. Om de noodlijdende en verdwijnende horeca te ondersteunen. Indien niet/spontaan gebeurt, wordt 2 euro per persoon extra aangerekend.

Nota Bene2. Soms wordt een' leeg uur' opgevuld de dag zelf of daags voordien. Dan komen vaak veel aanvragen binnen. De eerste die zich aanbiedt, speelt. Tenzij een (spontaan) voorschot zou betaald zijn door 1 of andere groep, dan heeft deze groep voorrang.

Twee ploegen treden tegen elkaar aan: de teerling beslist welke ploeg met welke kleur speelt (rood of blauw) en welke ploeg begint. Elke ploeg rolt om beurt 1 bol naar het doel: de ploeg met het kleur die het dichtst het doel heeft genaderd, mag beginnen.

De spelers van de startende ploeg bollen na elkaar 1 platte bol naar het doel en dan probeert elke speler van de andere ploeg met zijn bol ook weerom zo dicht mogelijk van het doel te bollen en desnoods de versperring te doorbreken. Slechts 1 kleur kan nu punten scoren volgens het aantal dichtst bij het “plumke”/"de jow" liggende bollen.

De gescoorde punten worden met de overeenkomstige kleur van de wijzers op de horloge aangeduid. Het winnende kleur zet het volgend spel op.
De ploeg die het eerste de 12 haalt  op de horloge, of als het uur voorbij is, wint.

***

Er kan aangenaam boltra gespeeld worden tot groepen van maximaal 10 personen (5 tegen 5). Indien meer gegadigden, dan is het allermaxium 16 personen.
De prijs voor het gebruik van de boltra is 50 euro per groep van maximaal 10 personen, gedurende 1 uur (drank verplicht apart bij te bestellen). De boltraprijs wordt opnieuw 50 euro per groep per uur bij verlenging van de spelduurtijd. In geval er méér deelnemers zijn, dan kan gebold worden aan 5 euro per persoon per uur extra.

Bij reservatie geven we -indien mogelijk- uitleg over het spel. Indien onderbemanning aan personeel en/of drukte, vragen we 15 euro voor (extra) uitleg).

Het aantal opgegeven deelnemers  = gelijk aan aantal betalende deelnemers!

We vragen 1 drankje te willen nuttigen per uur (door elke deelnemer!). Wordt er door sommigen géén drank bijbesteld dan is de prijs hiervoor 2 euro per niet-geconsumeerde drank per uur. 

De groepsverantwoordelijke staat in voor de betaling van het gehele eindtotaal. Indien dit niet mogelijk blijkt, wordt een meerlast van €0,50 per persoon aangerekend. Gelieve respectvol om te gaan met het aanwezige materiaal, de locatie en de uitbating in het algemeen. Dank u.

Om te vermijden dat groepen niet opdagen, zijn we genoodzaakt om een voorschot van 100% te vragen. 
Kinderen op de boltrabaan zijn pas toegelaten vanaf 6 jaar.
Dit omwille van een zeker gebrek aan spelvaardigheid en om lichamelijke risico’s te vermijden bij kinderen onder de 6 jaar.

Een uur plezier gaat snel voorbij, zet aub de 'wekker/het alarm' op uw smartphone! Hierdoor moeten anderen niet nodeloos wachten.

Bij annulatie (omwille van overmacht) dient u per mail (info@boltra.be) contact op te nemen.  U krijgt 85% van het betaalde bedrag binnen de 14 dagen terug. Annulatie wort enkel aanvaard 2 weken alvorens uw komst.

Gelieve bij vereffening van het totaal steeds te melden aan de receptie indien u ook een voorschot betaalde. Indien we achteraf alsnog dienen het dubbel betaalde voorschot terug te betalen, wordt een administratiekost aangerekend van 10 euro per verrichting.

LET WEL : voor het huren van de boltrabaan én de vliegende vogelpik tussen 11h en 14h en vanaf 17h, wordt gevraagd een maaltijd te nemen. Dat kan ook 1 van onze boltra arrangementen zijn! Gelieve hierbij de maaltijdkeuzes te beperken tot 3 aub.

Nota : We vragen een schenkrecht van 5 euro per persoon indien door de reserverende groepen eigen drank of hapjes/gerechten/gebak/... worden meegebacht. Indien servies en bestek dient voorzien worden door ons voor deze eigen meegebrachte drank en/of etenswaren dan wordt een schenkrecht van 10 euro per persoon gevraagd. Hierbij zijn niet inbegrepen : suikerklontjes, melkcups, extra sauzen bvb. mayonaise,... deze lijst is niet-limitatief.

Nota 2. De reservaties met arrangementen of gerechten aan de kaart hebben voorrang op de enkelvoudige boltra-reservaties.