Hotel

Arrangementen

Watou : boltra en wellness arrangement (1 nacht )

Je kan bij ons een een streekbier proeven, een lekkere dagschotel genieten en daarna genieten van een verkwikkende overnachting. Na het heerlijke ontbijtbuffet ben je fit voor een partijtje boltra, een authentieke volkssport. Na deze ‘vermoeiende’ inspanning ‘geniet je van een volkssportboterham, een originele belegde boterham met ‘een patatte in de pelle’. Daarnaast kan je ‘de schreve’ weer achter je laten met een aangename reisherinnering in je koffer.

* dagschotel

* één zalige overnachting in een ruime kamer met ontbijt

* 2 uur wellness (reservatie wordt aangeraden)

* uurtje Boltra met een streekbiertje

* volkssportboterham

*Logiesbelasting nog te verrekenen : 1,50 euro p.p.p.n.

Prijs : 89 euro, per persoon

Enkel mogelijk voor overnachtingen op woensdagnacht t.e.m. vrijdagnacht. De reservatie van de boltra en de wellness moeten tijdig vastgelegd worden en zijn boekbaar volgens beschikbaarheid.

 

 

Valentijn arrangement (1 nacht)

Liefdevol voor U in Hotel Het Wethuys, het Valentijn Arrangement

*Verwelkoming met bubbels

*Genieten van een uurtje wellness ter plaatse in het hotel (volgens beschikbaarheid). dat kan zowel op de namiddg van aankomst of 's anderendaags 's morgens.

*Valentijnmenu

*Heerlijk overnachten in een comfortkamer

*Ontbijtbuffet met een coupe

Prijs : 84 euro p.p.p.n. (verblijf in een 2-persoons comfortkamer)

 

 

Midweek Wethuysarrangement (3 nachten)

Hele jaar (uitgezonderd juli en augustus+ gemelde verlofdagen)

*Een bier van het vat 25 cl. ter verwelkoming,
*Een verblijf van 3 nachten, inclusief uitgebreid ontbijt,
*1 Westhoekvoordeelpas, met kortingen voor verschillende musea,
*2 uur gebruik van de privé wellness, volgens afspraak,
*Let wel : enkel voor aankomst op zondag of maandag (tussen 18h en 19h of volgens afspraak).
*De prijs geldt o.b.v. een arrangement voor 2 personen. U krijgt dus een korting van bijna 15%!!
*Logiesbelasting nog te verrekenen : 1,50 euro p.p.p.n.

175,00 euro p.p.

 

 

Arrangement 'Vrienden en Vriendinnen' (2 nachten)

Hele jaar (uitgezonderd juli en augustus+ gemelde verlofdagen)

*2 overnachtingen in ruime 2-persoonskamer, en/of, met 4 pers. in familiekamer (volgens beschikbaarheid);
*2 x uitbundig ontbijtbuffet met streek- en huisproducten,
*op de 1ste avond, volkse broodplank met degustatie van 2 streekeigen bieren,
*op de 2e avond, Wethuysmenu met keuze uit 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 desserts,
*2 uur gebruik van de privé-wellness,
*1 uur boltraspel, inclusief een streekbier 25cl. naar keuze,
*Minimaal 6 personen, niet op maandag,
*Logiesbelasting nog te verrekenen : 1,50 euro p.p.p.n.

*Overmacht, electrisch of electronisch falen of andere perikelen vallen niet onder de verantwoordelijkheid van het hotel en geven bijgevolg geen recht op een prijsreductie.

200,00 euro p.p.

 

 

Last Post Arrangement (2 nachten)

DAG 1 : Vroege aankomst om 16h00 en installatie in de kamer. We nemen een vroeg avondmaal met een volkssportboterham om 17h30 'zoals 100 jaar terug'. Daarna wordt u omstreeks 18h afgehaald door een professionele gids (Far West Tours), met minibusje. U bezoekt zowel om 19h Tyne Cot Cemetery te Passendale (met een boeiende uitleg ter plaatse) alsook beleeft U om 20h de dagelijks herhaalde Last Post ceremonie (Menenpoort te Ieper). U wordt na deze 2 uur durende tour teruggebracht naar uw hotel te Watou. U geniet van een weldoende overnachting in een ruime luxekamer**;

DAG 2 : na het heerlijk ontbijtbuffet gaat U op stap met de Westhoekvoordeelpas en het Wandelgidsje (eigen uitgave) over de cultuurhistorische achtergrond van Het Wethuys en Watou of U kiest van onze voortreffelijke en toegewijde WO I-gidsen : Rent-a-guide.be, Far West Tours,... 's Avonds serveren wij u het uitgebreide dagmenu (4 gangen). Daarna kan u nog nagenieten in de gezellige bar. U kan terug wegzinken in zoete dromen in uw hotelkamer**. Mits reservering en volgens beschikbaarheid, kan u eveneens genieten van onze eigen kleine wellness in onze 'Well-Nest', een voormalig duivenkot. Gedurende 2 uur kan u genieten van de infraroodcabine (2 p.), stoomcabine (2 p.) en de sauna (max 4 p) met rustruimte.

DAG 3 : na het heerlijk ontbijtbuffet kan u nog op de kamer verpozen tot 10h00. De logiestaks is inbegrepen in het arrangement.

PAS OP : Bent u slechts met 2 of 3 personen, dan komt een supplement bij - voor de gids - van 5 euro per persoon!!

148,00 euro p.p.

 

 

Arrangement 'Poëzie tijdens de Grooten Oorlog'

DAG 1 : U wordt onthaald in Het Wethuys vanaf 13 u. Indien incheck nog niet mogelijk blijkt wordt uw bagage veilig gestockeerd. Na uw installatie op de kamer, wordt u opgehaald door een professionele gids (www.battlefieldexploration.com, met een minibusje) voor een tour doorheen het schitterende landschap van de zuidelijke Westhoek. Het thema focust zich op poëzie uit de Eerste Wereldoorlog. In deze tour is ook een gedichtenboekje begrepen. U bezoekt gekende sites zoals Lyssenthoek Cemetery, de Shot at Dawn site te Poperinge, Essex Farm Cemetery en het John Mc Crae memoriaal en de Duitse militaire begraafplaats te Langemark. U bezoekt tijdens deze tour ook het Menin Road Museum. De tour duurt circa 4 uur en brengt U terug naar Het Wethuys voor een heerlijk Wethuys Menu. Daarna bent U vrij om in de gezellige bar na te genieten of een wandeling te maken in de onmiddellijke omgeving. Overnachting in een ruime luxekamer.
DAG 2 : Na het uitgebreide ontbijtbuffet kunt U ofwel op eigen houtje de streek verkennen, ofwel gaat U opnieuw doelgericht WO I beleven : het Talbot House te Poperinge over het leven achter het front, terwijl in het In Flanders Fields museum te Ieper een brede kijk brengt op het verhaal van den Grooten Oorlog in de Westhoek. Ook andere bezoeken (met gids) zijn mogelijk : Commandobunker te Kemmel, La Coupole, Eperlecques, Duinkerke, Rijsel (Lille), Saint-Omer.... Een historisch filmpje over Het Wethuys en Watou kan ook in het hotel** bekeken worden. De logiestaks is in de prijs inbegrepen.

146,00 euro p.p.

 

 

Cultuur- en Bierarrangement

 • Degustatie “Streekbier van ‘t Vat uit Watou”
 • Overnachting in een ruime, knusse luxekamer
 • Rijkelijk ontbijtbuffet op het binnenterras of op de “voute”
 • Met de wandelgids van het huis in de hand genieten van het cultuurhistorisch patrimonium van Watou
 • Viergangen Wethuysmenu

95 euro p.p. (incl. logiestaks) - een extra nacht met ontbijt bedraagt 51,50 euro p.p. (incl. logiestaks) - korting laagseizoen op aanvraag, behoudens feest- en vakantiedagen

 

 

Voor Groepen & Verenigingen

Een werkvergadering in het kunstdorp bij uitstek…
Ruil het hectische leven en het filerijden voor de ontspannen sfeer van het platteland om een vergadering te beleggen. Dit kan bij ons in alle rust terwijl het aangename aan het nuttige wordt gekoppeld. Tijdens de pauze kan U bij een kleine wandeling het beschermde dorpszicht van Watou bewonderen, genieten van een fris streekbiertje op het voor- of binnenterras, een huisgemaakte pannenkoek of wafel nuttigen aan de open haard. Ook voor de maaltijden hoeft U zich niet te verplaatsen, wij bieden U verschillende mogelijkheden:

 • Formule vergadering halve dag:
  met koffie, thee, fruitsap of water en gebak (wafel of pannekoek) 15 euro p.p.
 • Formule vergadering hele dag (koude lunch)
  koffiekoek bij verwelkoming, gebakjes, tijdens de pauzes (voormiddag en namiddag) wafel of pannenkoek en broodjeslunch met verse soep, koffie, thee, fruitsap of water 30 euro p.p.
 • Formule vergadering hele dag (warme lunch)
  koffiekoek bij verwelkoming, gebakjes, tijdens de pauzes (voormiddag en namiddag) wafel of pannenkoek en een verzorgd driegangenmenu 50 euro p.p.

 

 

Voor rustig Genieten & Ontspannen

Wethuys-Arrangement

 • Degustatie “Streekbier van ‘t Vat uit Watou”
 • Twee overnachtingen in luxekamer
 • 2 maal rijkelijk ontbijtbuffet op binnenterras of op de heldere ‘voute’.
 • Westhoek-voordeelpas met diverse kortingen en voordelen voor allerlei musea en attracties in de Westhoek.
 • Biermenu & viergangen Wethuysmenu
 • Met de 'greeter' wandelen en  genieten van het cultuurhistorisch patrimonium van Watou

170 euro p.p. - een extra nacht met ontbijt bedraagt 43,50 euro p.p. (incl. logiestaks) - korting laagseizoen op aanvraag, behoudens feest- en vakantiedagen

 

 

Noot: Honden niet toegelaten. Uitzondering kan voor kleine honden mits suppl. van 15 euro per nacht en mits toelating van Het Wethuys. Voor grote honden (zijn niet toegelaten!) en/of honden die zonder toestemming in Het Wethuys verblijven, zal 40,00 euro per nacht aangerekend worden.